Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl
Agrobiznes (oraz inne programy Redakcji Rolnej)
Re: Agrobiznes
Jak na dziennikarza to trzeba przyznać, że nazwisko ma dość osobliwe.
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!
-
- Nie ma spustu
- Ośrodek: TVP3 Warszawa
Przyglądałem się temu debiutowi i Bełkot wypadł bardzo dobrze - swobodnie, z uśmiechem. Przy okazji w dzisiejszym programie w jednym z materiałów z Lublina pojawił się nie widziany w tym programie już od bardzo dawna Andrzej Baryła.
Za to od zeszłego tygodnia w paśmie o 12.30 jest program "Natura rzeczy" o ekologii. Dobrze wykonany, ale jako że jest to program finansowany przez Ministerstwo Środowisko to nie zaskakuje. Prowadzi Motecha-Pastuszko.
Za to od zeszłego tygodnia w paśmie o 12.30 jest program "Natura rzeczy" o ekologii. Dobrze wykonany, ale jako że jest to program finansowany przez Ministerstwo Środowisko to nie zaskakuje. Prowadzi Motecha-Pastuszko.
d. YT:bartusgo
Czasami oglądam "Agrobiznes" i niedawno widziałem Baryłę jako prowadzącego. Nawet rzekłbym, że to było jeszcze we wrześniu.
-
- Nie ma spustu
Rzuciłem okiem na dzisiejsze wydanie po raz pierwszy od kilku miesięcy i co ciekawe żadnych nowych nazwisk ani zniknięcia kogoś ze starej ekipy nie odnotowałem. Katner i Stefaniak zniknęli już dawno temu więc nie ma nawet kogo wyrzucać.
W najbliższą niedzielę będzie specjalne wyjazdowe wydanie programu "Tydzień". Z Olsztyna.
W telewizji reklamowane są nawozy firmy Kronen. Twarzą marki jest Witold Czuksanow, który pojawia się na koniec spotu ze swoją twarzą, głosem no i parafką. Zwolnili go i już nie prowadzi "Roku w ogrodzie"? Albo czasowa dyspensa jak w przypadku Rogalskiej.
-
- Nie ma spustu
Re: Agrobiznes (oraz inne programy Redakcji Rolnej)
Niezauważony przeszedł fakt że od kwietnia kiedy programy informacyjne TVP przeszły na HD jest nowa grafika i nowe studio. Bardzo podobne do poprzedniej czołówki i studia lecz zliftingowane, z elementami trójwymiarowymi i w jednolitej, ciemnoniebieskiej kolorystyce. Studio również jednolite, w podobnych barwach i bez czterech obrazków jakie były w tle.
Bogdan Sawicki jest bardzo ciężko chory: choruje na nowotwór, o czym poinformował o tym na swoim Facebooku - z tego powodu od kilku miesięcy nie prowadzi ''Agrobiznesu'' oraz audycji radiowych w Radiowej ''Jedynce''.
PRECZ Z KOD-EM!
-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
Od 27 sierpnia Agrobiznes będzie emitowany na antenie TVP Info w dni powszednie o 07:50. Powtórka wydania z 12:10 będzie emitowana od wtorku do piątku o 05:15 a w soboty o 05:35.
(EDIT, 27.08) Oprócz dodatkowego wydania w TVP Info program zyskał też nową grafikę ekranową.
(EDIT, 27.08) Oprócz dodatkowego wydania w TVP Info program zyskał też nową grafikę ekranową.
NC+ - Comfort+, Extra+ i Premium Sport & Film|DVB-T - Mux1, Mux2, Mux3
- Główne wydanie o 19:30 w TVP1 | Po nim Dziś Wieczorem w TVP Info

- PLTelewizja2016
- Chipsy przyszły
- Ośrodek: TVP3 Olsztyn
Dziś w wieku 51 lat zmarł Bogdan Sawicki, jeden z prowadzących Agrobiznesu:
https://wiadomosci.wp.pl/nie-zyje-dzien ... 938142849a
https://wiadomosci.wp.pl/nie-zyje-dzien ... 938142849a
-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
To spora strata nie tylko dla redakcji rolnej TVP, lecz także dla WOT-u gdzie tam pracował oraz dla Polskiego Radia.
NC+ - Comfort+, Extra+ i Premium Sport & Film|DVB-T - Mux1, Mux2, Mux3
- Główne wydanie o 19:30 w TVP1 | Po nim Dziś Wieczorem w TVP Info

Bardzo smutna wiadomość. Zdecydowanie za wcześnie. Bardzo pozytywny człowiek i myślę, że zwyczajnie nie dało się go nie lubić. Mimo że prowadzących Agrobiznes było kilku, a ja oglądałem go tylko od czasu do czasu, to miałem wrażenie, że on prowadził go niemal codziennie,bo zazwyczaj na niego trafiałem.
Myślałem, że da radę. Strasznie szybko się to potoczyło
Od lat wyjątkowo dużo publikował na facebooku (na swój temat i swojej pracy) i jeszcze wiosną wyglądało, że wszystko z nim w porządku.
Do dziś pamiętam jakąś zapowiedź transmisji z aukcji koni arabskich, gdzie nagle pojawił się na wizji, nie miał jednak podglądu oraz sprawnego nasłuchu, więc powiedział do realizatora "jest trzeszczenie jak w starym zepsutym radiu"
Z pewnością pisałem o tym wówczas na forum.
Myślałem, że da radę. Strasznie szybko się to potoczyło

Do dziś pamiętam jakąś zapowiedź transmisji z aukcji koni arabskich, gdzie nagle pojawił się na wizji, nie miał jednak podglądu oraz sprawnego nasłuchu, więc powiedział do realizatora "jest trzeszczenie jak w starym zepsutym radiu"

Zakończenie dzisiejszego wydania programu poświęcone było zmarłemu wczoraj Bogdanowi Sawickiemu.
Wzmianka była we wczorajszym głównym wydaniu Wiadomości, była także na koniec wydania o 12:00, gdzie pokazano slajd jak prowadził Telewizyjny Kurier Warszawski.