And pisze:Tak, zgadza się - mówimy o tym samym człowieku

Ja wiem, że mówimy o tym samym człowieku

Ale zastanawiałem się czy on tez czytał tę Ekspedycję i reklamy Tatry, bo głos był podobny W Ekspedycji na pewno był podany i pamiętałem nazwisko. Nazwisko chyba na Cz... Dziś natomiast zaraz po Teleexpressie słyszałem go w nowej reklamie Toyoty Yaris.
And pisze:
Widzę, że TVN7 powtarza w soboty "Chwilę prawdy". A więc nic prostszego, jak sprawdzić w napisach, jak nazywa się lektor z tego programu, a później zobaczyć, czy w "Plebanii" jest ten sam

Obawiam się, że nie będzie podany. Ja chciałem zobaczyć jak sie nazywa lektor Jedynki i większości reklam (bardzo niski i chropowaty głos, faustus go podobno widział podczas rozmowy w TVP1), który czytał też program o zwierzętach na TVN. Nie był w ogóle podany w napisach. A jak sie pytałem na forum gazety to podawali różne nazwiska, m. in. Łukasza Nowickiego, syna aktora Jana. Cholera wie.
A wracając do tego z Plebanii to szukałem też wtedy na filmpolski.pl aktorów wg odcinków Plebanii, licząc, że trafię na zdjecie i sie wreszcie dowiem, ale nie starczyło mi cierpliwości.