Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl
TVP Historia
-
- Niezły jeden
czy ktoś może mi powiedzieć, czy p. Krzysztof Kłopotowski prowadzi obecnie jakiś program na TVP Historia? Podobno był program jakiś Historia i Kino, ale to było na jesieni 2007.
PS. pomijam Kinematograf nadawany najwcześn. ok 1 w nocy z niedz na poniedziałek, a ostatnio nadany o 3.20. Ktoś to ogląda, czy już tylko widzowie nagrywaja?
PS. pomijam Kinematograf nadawany najwcześn. ok 1 w nocy z niedz na poniedziałek, a ostatnio nadany o 3.20. Ktoś to ogląda, czy już tylko widzowie nagrywaja?
-
- Niezły jeden
kanał obchodzi podobno rok istnienia
Jego forma, dystrybucja etc. pokazują, kto rządzi TVP. Przykład jak nie powinno się robić kanału tematycznego. Kanał jest nudny i siedzą w nim tacy ludzie jak Ziemkiewicz głosząc swoje poglądy w ponad półgodzinnych programach. Nudnie, nieciekawie przedstawiana historia. Pomijając już brak najmniejszych prób prezentowania obiektywizmu.
Nie chcę powiedzieć, że kanał TVN-u, Discovery TVN Historia jest lepszy, ale choćby jeśli chodzi o oprawę, promowanie kanału i jakość produkcji tego kanału jest on o niebo lepszy. TVN pokazuje, że historia nie musi być zakurzona, trudna i nieciekawa. Włączając TVP Historia zniechęca mnie ten kanał przydługimi nudnymi pogawędami siwych bądź łysych Panów w przetłuszczonych brudnych okularach
http://mediafm.net/telewizja/15240,TVP- ... dziny.html
--------------
APELUJĘ O WYODRĘBNIENIE NA FORUM OSOBNYCH DZIAŁóW DLA KANAŁÓW TEMATYCZNYCH TVP jak TVP Kultura, TVP Historia. UMOŻLIWI TO ZAKŁADANIE TEMATÓW dot. PROGRAMÓW TYCH KANAŁÓW.

Jego forma, dystrybucja etc. pokazują, kto rządzi TVP. Przykład jak nie powinno się robić kanału tematycznego. Kanał jest nudny i siedzą w nim tacy ludzie jak Ziemkiewicz głosząc swoje poglądy w ponad półgodzinnych programach. Nudnie, nieciekawie przedstawiana historia. Pomijając już brak najmniejszych prób prezentowania obiektywizmu.
Nie chcę powiedzieć, że kanał TVN-u, Discovery TVN Historia jest lepszy, ale choćby jeśli chodzi o oprawę, promowanie kanału i jakość produkcji tego kanału jest on o niebo lepszy. TVN pokazuje, że historia nie musi być zakurzona, trudna i nieciekawa. Włączając TVP Historia zniechęca mnie ten kanał przydługimi nudnymi pogawędami siwych bądź łysych Panów w przetłuszczonych brudnych okularach

http://mediafm.net/telewizja/15240,TVP- ... dziny.html
--------------
APELUJĘ O WYODRĘBNIENIE NA FORUM OSOBNYCH DZIAŁóW DLA KANAŁÓW TEMATYCZNYCH TVP jak TVP Kultura, TVP Historia. UMOŻLIWI TO ZAKŁADANIE TEMATÓW dot. PROGRAMÓW TYCH KANAŁÓW.
- doktorfaustus1
- Przyjaciel
TVP Historia prezentuje wypaczony obraz przeszłości i teraźniejszości - obraz tworzony przez panów Kaczyńskiego, Macierewicza i innych głuptasów z PiS.
Historia może być naprawdę ciekawa, ale chyba nie warto katować widzów Pietrzakiem i straszyć III RP. Oni mają tyle możliwości, ale widocznie najważniejsza jest dla nich ideologia.
Historia może być naprawdę ciekawa, ale chyba nie warto katować widzów Pietrzakiem i straszyć III RP. Oni mają tyle możliwości, ale widocznie najważniejsza jest dla nich ideologia.
http://www.facebook.pl/glutaminiansodu" target="_blank
-
- Niezły jeden
zgadzam się z merytoryczną argumentacją przedmówcy. Szczerze żałuję, że nie jestem już posiadaczem kanały Discovery TVN Historia, ale może za jakiś czas trafi on do kablówek, a przynajmniej do mojej 
TVP miała też wprowadzić nowe kanały tematyczne, TVP FILM i TVP Rozrywka- co z nimi? Stworzyli ten kanał Historia i wyświetlają swoje archiwa, a wcześniej Kultura i tyle? No ok, jeszcze INFO po przeróbkach TVP3.

TVP miała też wprowadzić nowe kanały tematyczne, TVP FILM i TVP Rozrywka- co z nimi? Stworzyli ten kanał Historia i wyświetlają swoje archiwa, a wcześniej Kultura i tyle? No ok, jeszcze INFO po przeróbkach TVP3.
- TinkiWinki
- Przyjaciel
Nie tak dawno Pietrzak w Superstacji z dumą podkreslał jak to telewizje go nie lubią. Niezależnie kto rządził TVP nigdy nie puszczano tam jego "twórczości". A tu proszę, znalazł swoje miesjce w TVP Historia 
A co to za śliczny chłopiec?

A co to za śliczny chłopiec?

ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...
- doktorfaustus1
- Przyjaciel
Michał Bajor?
Pietrzak przez bardzo długi czas był ulubieńcem PZPR. Szkoda, że teraz zapomina o pewnych fragmentach własnej przeszłości.
Pietrzak przez bardzo długi czas był ulubieńcem PZPR. Szkoda, że teraz zapomina o pewnych fragmentach własnej przeszłości.
- TinkiWinki
- Przyjaciel
Pietrzak odkąd pamiętam cały czas opowiada te same dowcipy
I odkąd pamięta głównie on się z nich śmieje 
TVP Historia się rozwija

TVP Historia się rozwija
TVP Historia wprowadzi do ramówki zagraniczne seriale i filmy fabularne.
TVP Historia zakupiła kilka pakietów zagranicznych filmów fabularnych i dokumentalnych, głównie włoskich (RAI), amerykańskich i kanadyjskich - mówi nam Artur Dmochowski, dyrektor kanału.
TVP Historia pokaże niebawem takie produkcje jak choćby: "Opus Dei", "Kod da Vinci", "Judaizm - historia judaizmu", "Giovanni Falcone” i "Wiosna Michała Anioła".
Kanał wyemituje także kolejne odcinki cyklu "Historie Normana Daviesa". - Profesor mówić w nich będzie o dziejach Polski, Europy i świata - tłumaczy Dmochowski, który jest gospodarzem cyklu.
http://www.medialink.pl/artykul/775,,group4
ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
- TinkiWinki
- Przyjaciel
Wielki człowiek
Tak wielki że wypełnia chyba większośc ramówki tego kanału
Co przełacze to albo on albo Pietrzak 

ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
- doktorfaustus1
- Przyjaciel
To pan Semka zna się również na historii? Myślałem, że jest specem od braci Gąsiorków 
Tinki zgadłem z tym Bajorem?

Tinki zgadłem z tym Bajorem?
- TinkiWinki
- Przyjaciel
No oczywiście że on. Taki rudzielec w Polsce jest tylko jeden
Majka Jeżowska od razu zaczęła tłumaczyć że wtedy każdy artysta który chciał istnieć na polskiej scenie, musiał tam wystąpić.

ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
- doktorfaustus1
- Przyjaciel
W dodatku był mały i to nie on decydował. Proste.
Jednak najlepsze w tym wszytskim jest to, że osoby które pełnymi garściami czerpały z poprzedniego systemu teraz ubierają się w piórka sprawiedlwicyh, pokrzywdzonych przez PRL i jeszcze śmią oceniać innych.
Jednak najlepsze w tym wszytskim jest to, że osoby które pełnymi garściami czerpały z poprzedniego systemu teraz ubierają się w piórka sprawiedlwicyh, pokrzywdzonych przez PRL i jeszcze śmią oceniać innych.
- TinkiWinki
- Przyjaciel
Całkiem nieźle sobie radzą kanały tematyczne TVP

Będą wybielać albo raczej oczerniać Czterech pancernychPrzybywa widzów tematycznych kanałów TVP
Z miesiąca na miesiąc rosnie widownia tematycznych kanałów Telewizji Polskiej. Z danych za styczeń 2009 roku przedstawionych przez nadawcę wynika, że największą popularnością wśród widzów cieszy się TVP Kultura.
Według danych TNS OBOP, średnia miesięczna widownia TVP Historia w styczniu 2009 roku była największa od początku istnienia kanału - 3,8 tys. widzów. Zdaniem dyrektora TVP Historia widzów przyciąga coraz bardziej atrakcyjny program.
- Stale poszerzamy naszą ofertę programową na przykład o atrakcyjne seriale i filmy. Myślę, że hitem najbliższych tygodni będą znakomite filmy z serii BBC "Timewatch" przedstawiające intrygujące i niewyjaśnione wydarzenia od wojny o Falklandy, poprzez tajemnice kamiennych kręgów Stonehenge, po zakulisowe życie Beatlesów - mówi Artur Dmochowski, szef TVP Historia
Zainteresowaniem widzów cieszą się również inne kanały tematyczne telewizji publicznej. TVP Kultura przyciągnęła przed telewizory w styczniu 2009 r. średnio 14,3 tys. widzów w grupie 4+. Jest to najlepszy wynik dla stacji od jej powstania (kwiecień 2005). W grupie 16-49 widownia wyniosła średnio 6,5 tys. widzów.
Z danych Działu Strategii Marketingowej Biura Marketingu i Promocji wynika, że TVP Sport obejrzało w styczniu średnio 4,7 tys. widzów w grupie 4+ i 2,3 tys. w grupie 16-49. Była to druga najlepsza miesięczna oglądalność dla stacji od jej powstania.
http://media2.pl/media/47073-przybywa-w ... w-tvp.html

ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
-
- Popisał/a już trochę
- Ośrodek: TVP3 Łódź
- Kontakt:
No niestety, ale tak to jest jak mądrzy ludzie na polityków nie chcą iść, a dają ten obowiązek baranom.
http://www.youtube.com/user/Haello07 Wchodźcie i oglądajcie!