Jakiś miesiąc temu w KcH przedstawia? pogod? ubrany jak nastolatek - ?ó?ta bluza z kapturem, pe?en luzu, brakowa?o tylko m?odzieńowego slangu

Otó? tak sie sk?ada, ze pierwsze wydanie Pogody o 6.30 nadawane jest ze studia Wiadomości. Dopiero kolejne dają z balkonu. (Może im zimno?

). O tej porze nie ma jeszcze reklam mi?dzy pogodą a skrótem, jest natomiast rozmowa w studiu Wiadomosci, ewentualnie Kret wyjmuje swoje śniadanie i cz?stuje Dzikowską lub Werner kawą, a ta od razu zaprasza na skrót i dają czołówk?.

Na balkonie takich "cyrków" nie robią.
Ostatnio czyta?em, ze Wladek jest aktorem specializującym sie w lalkach.
Beata K?czkowska: Jaka będzie pogoda w świ?ta?
Waldemar Dolecki: Nie wiem. Dawno mnie nie było w telewizji i tego nie ustali?em. Przyznaj? się do mojej niewiedzy ze wstydem. Zwykle sprawdzam prognozy. Przywyk?em już odpowiada?, jaka będzie pogoda przechodniom na ulicy, paniom w sklepie. Znajomi dzwonią do mnie, by mnie o to wypyta?. Koledzy uzgadniają, czy już zmieni? opony na zimowe, czy jeszcze nie.
Co było na początku: telewizja czy teatr Lalka?
- Teatr. Jestem w Lalce od początku mojej kariery. Na d?ugo przed tym, nim zaczą?em by? w pogodzie. Po zrobieniu dyplomu w Bia?ymstoku przyjecha?em tu, do Warszawy, na rozmowy. Pojawi?em się tu razem z kole?anką, której bardzo zale?a?o na tym, ?eby zosta? w Warszawie. Mnie zaanga?owali, jej nie.
I jestem w zespole Lalki, co sprawia mi przyjemnoś?. Oczywiście nie mam szansy na wielką karier?, ale nie ka?dy musi ją robi?. Znalazłem sobie furtk?, jest nią w?aśnie telewizja.
Jak Pan tam trafi??
- Dowiedziałem się, że przygotowywana jest nowa formu?a programu o pogodzie i szukają faceta. Umówi?em się na próby kamerowe i zosta?em. Aktorstwo pomaga mi, mam ustawiony
g?os, potrafi? coś spuentowa?. Ale, niestety,czasem też mimowolnie ?api? się na tym, że coś podgrywam, interpretuj? zamiast poda? coś czysto informacyjnie. Staram się nad tym pracowa?.
I jeszcz coś z Przyjació?ki.
http://www.przyjaciolka.pl/article.php?s=36&id=1124
Pod koniec roku Waldemar Dolecki, znany i lubiany prezenter pogody w TVP 1, staną? przed nie lada dylematem – prze?y? wymarzoną przygod? i lecie? jako korespondent na Antarktyd? razem z Jasiem Melą i Markiem Kami?skim, czy zosta? i by? przy narodzinach swego syna.