Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl
Zmiany w TVP INFO
-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
No no, ciekawe jak wygląda studio. Ps. czy z tego co przeczytałem mam rozumiec, że Ziemkiewicz i ten drugi będą prowadzić poranki. No coś tu nie halo.
Zapraszam na ISC
www.intervisionsongcontest.fora.pl
-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
Zerżneli od BBC. No ale nie przesądzam sprawy, zobaczymy w poniedziałek jak to wszystko zmienili.
Zapraszam na ISC
Ama18 - mógłbyś zachować trochę przyzwoitości i nie kopiować opinii ludzi z innych forów podpisując je jako swoje...Ama18 pisze:Wow... pierścienie - BBC Parliament, stolice pokazane na globusiku - BBC World News, kolorystyka - BBC World News przed 2008 rokiem.
Błąd w nazewnictwie miasta (New Dheli)...
Cape Town ma chyba polską nazwę - Kapsztad
Sam obrazek przypomina mi projekty Contrast Design.
TVP INFO od 28 w 16x9.
-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
Format zegara 00:00:00 pasuje, ale logo na górze... Mam nadzieję, że zrobią coś z napisem "na żywo" podczas np. Telekuriera czy Forum - belka u góry dobra jest do łączeń, powinni to wcisnąć gdzieś koło loga. Mam cichą nadzieję, że przejdną na 16:9, choćby i w letterboxie - jakiś czas temu widziałem dokument w tym formacie, logo było w całości na obrazie - nie tak jak dotychczas, że połowa była na czarnym pasie. Nie było paska informacyjnego ani zegara, do tego logo było jakby spłaszczone, a oznaczenie wiekowe było w połowie na czarnym pasie u góry. Może to jakieś testy?janekpogwad pisze:Kisiel kiedyś mi wspominał, że logo z zegarem (w formacie 00:00:00) ma być gdzieś u góry. Mam nadzieję, że przemyślą swoje poczynania, zanim je wdrożą...
Widziałem spot promocyjny nowej ramówki, Kraśko (z Kulczyckim) byli pokazani przy programie "Minęła dwudziesta".Kraśko powinien dostać inny program, bo nie nadaje się do Wiadomości.
- janekpogwad
- Administrator
- Ośrodek: TVP3 Kraków
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=e7kwlvx1F18zielarz155 pisze:Widziałem spot promocyjny nowej ramówki, Kraśko (z Kulczyckim) byli pokazani przy programie "Minęła dwudziesta".
-
- Nie ma spustu
- Ośrodek: TVP3 Warszawa
Subiektywna ocena zmian:
Oprawa muzyczna: dobrze zrobiona, może trochę ,,amerykańska'' ale można na to przymknąc oko.
Oprawa graficzna: też nie taka zła, chociaż testcard wypada przy nie i niezaciekawie. Powrócił ,przewijany'' pasek, który jest lepiej widoczny. Ta luka to miejsce na ozdobniki. Logo z zegarkiem dobrze dopasowane. Mapa pogody dziwna...
Poranek: nie miałem okazji obejrzeć dokładnie, chociaż sądząc po urywkach (przegląd prasy, InfoTraffic, flesze)jakie widziałem nie wyszło tragicznie, szczególnie Traffic. Chociaż mam obawy, że będziemy świadkami scenek w porankach a'la ,,Wstajesz i wiesz''.
Studio: teraz jest bardziej przestrzenne.
Prowadzący poranków: Co do Zalewskiego i Ziemkiewicza bym się troszkę zastanowił (patrz wyżej), Reszta spisała się świetnie.
Kontakt (Twoje INFO): posunięcie z kontaktem nie tylko poprzez e-mail ale i telefon dobre
Ogólnie zmiany oceniam na 5 z lekkim minusem
PS: Warto zwrócić uwagi na wpadki. Ale jak powiedziała Diana Rudnik ,,nowa rzeczywistość''.
Oprawa muzyczna: dobrze zrobiona, może trochę ,,amerykańska'' ale można na to przymknąc oko.
Oprawa graficzna: też nie taka zła, chociaż testcard wypada przy nie i niezaciekawie. Powrócił ,przewijany'' pasek, który jest lepiej widoczny. Ta luka to miejsce na ozdobniki. Logo z zegarkiem dobrze dopasowane. Mapa pogody dziwna...
Poranek: nie miałem okazji obejrzeć dokładnie, chociaż sądząc po urywkach (przegląd prasy, InfoTraffic, flesze)jakie widziałem nie wyszło tragicznie, szczególnie Traffic. Chociaż mam obawy, że będziemy świadkami scenek w porankach a'la ,,Wstajesz i wiesz''.
Studio: teraz jest bardziej przestrzenne.
Prowadzący poranków: Co do Zalewskiego i Ziemkiewicza bym się troszkę zastanowił (patrz wyżej), Reszta spisała się świetnie.
Kontakt (Twoje INFO): posunięcie z kontaktem nie tylko poprzez e-mail ale i telefon dobre
Ogólnie zmiany oceniam na 5 z lekkim minusem
PS: Warto zwrócić uwagi na wpadki. Ale jak powiedziała Diana Rudnik ,,nowa rzeczywistość''.
d. YT:bartusgo
Spróbuj jeszcze raz mnie obrazić, to sobie koleżko inaczej porozmawiamy wtedy.norbi pisze:cmabb to ty jesteś wsteczny
Co do 16x9 - należy się Wam małe wyjaśnienie. Grafika jest na to gotowa, oprawa także. Jak zwykle zawiodła technika. Kanał w 16x9 na Hot Birdzie prezentował by się obrzydliwie, przy obecnym Bitrate, a zwiększenie go jest obecnie... mało możliwe :-) Taki jest skondensowany transponder.
Tak mi to tłumaczył pewien "fachowiec". No, powiedzmy, że wierzę mu na słowo.