michal pisze:To pewnie będzie podobnie, czyli nowe kanały trzeba będzie wyszukać. Szkoda, bo fajnie by wyglądało takie przełączenie TVP Info -> TV Trwam

Szczególnie, że zaczynają od Mszy św. dziękczynnej.
Przemek pisze:Jak całe życie byłem przeciwnikiem TV Trwam, tak teraz, po kilkudniowym oglądaniu zarówno ich, jak i TV Republika, mam wrażenie, że to dobrze, że pojawią się w DVB-T. Dość wyważone newsy (nie to co u kolegów Lichockiej i załogi GP) - oby tylko "zainwestowali" w tematykę stricte Kościelną ("Kościelną" celowo z dużej litery - chodzi mi o programy dotyczące wiary, Boga, niekoniecznie o programy dot. "instytucji kościoła").
Też jestem po seansie z Republiką i póki co nie zdobyła mojego, takiego jakby, no, zaufania czy przychylności. Za dużo gadania i za dużo smucenia. Jest nie najlepiej w Polsce, zgoda, ale czy aż tak krytycznie jak oni to nakreślają? Nieee, na pewno nie.

I te nieregularne serwisy informacyjne.
A w Trwamie chyba kiedyś puszczali całe Pismo Święte, w sensie - film. Na pewno nie ma już niczego takiego, o czym wspominał kilka postów temu Haello
Edit
Jakość TV Trwam na NTC zdecydowanie lepsza niż na satelicie. No i jest EPG - na satelicie nie. I nie zastąpili TVP Info, jak wspominałeś.

U mnie akurat nowe kanały pojawiły się same, na końcu. Więc został mi tylko jeden "trup" - TVP Info. Na miejscu TVP1 HD miałem wersję SD, a obok już na prawdziwym HD (m.in. w nazwie), przez kilka pierwszych minut była wersja SD, później tylko fonia (telewizor wykrywał to jak cyfrową radiostację), a później wrócił obraz, już w HD.