Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

TVP Info - dyskusja ogólna

Wiesz więcej. Kanał informacyjny TVP. Serwisy informacyjne co pół godziny, rozmowy, analizy, komentarze.
POpieram
Przeciętniak
Posty: 156
Rejestracja: (wt) 02 sty 2007, 17:18

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#16

Post autor: POpieram » (pt) 02 mar 2007, 22:42

Ale LOL :D niezły jesteś kisiel... a kiedy odrabiasz lekcje? :smiech: Czy Ty w ogóle chodzisz do szkoły, czy tylko zajmujesz się ramówkami, których - jak słusznie powiedział kurosawa - nikt ważny nie zuważy? :x

A na poważnie, to moim zdaniem prace nad TVP Info opóźnią się... I to dużo. Wiadomo dlaczego. Bronkowi naprawdę zależało na stworzeniu tego kanału... Nowa ekipa nie będzie przykładała do tego kanału już tak dużej wagi. :? Szkoda.

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#17

Post autor: Poland » (sob) 03 mar 2007, 6:42

Lekcje albo odrabiam wieczorem albo w ogóle :)
Eee może się ta praca nad tym kanałem nie opóźni - muszą do trzymać obietnicy .TVP3 od 5 Marca jeszcze bardziej pójdzie w stronę TVP Info :]
Poland - Aktywnie najlepszy

POpieram
Przeciętniak
Posty: 156
Rejestracja: (wt) 02 sty 2007, 17:18

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#18

Post autor: POpieram » (sob) 03 mar 2007, 9:30

kisiel205 pisze:muszą dotrzymać obietnicy
Co? Jakiej obietnicy? Kto Ci obiecał kanał TVP Info? :> Ja wiem o tym, że kanał ma powstać w tym roku, ale nikt tego nie obiecał... Zwłaszcza teraz, gdy jest to całe zamieszanie prace na pewno się opóźnią. Z resztą poczekajmy na nowego prezesa, bo Urbański potwierdził, że p.o. przezesa TVP tylko przez miesiąc. :]

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#19

Post autor: Poland » (sob) 03 mar 2007, 11:21

Ale ja widzę że prace idą w dobrym kierunku można to zobaczyć po zmianach wprowadzanych na TVP a co do obietnicy to obiecywało poprzednie szefostwo.
Poland - Aktywnie najlepszy

POpieram
Przeciętniak
Posty: 156
Rejestracja: (wt) 02 sty 2007, 17:18

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#20

Post autor: POpieram » (sob) 03 mar 2007, 11:25

No więc właśnie. :] Poprzednie szefostwo mogło Ci coś obiecywać, ale teraz jest nowe, które z tym nic już nie zrobi. Będą się tylko kłocić:
Andrzej: To ja biorę Teelexpress
Jarek: Teleexpress był dla Romka, ty bierz Panoramę
Romek: A czemu tylko Jarek ma mieć Wiadomości
Andrzej: Dobra, biore Panoramę, ale daj mi jeszcze Smurfy
Romek: To Kaczora Donalda wiadomo kto wieźmie

A nowy prezes i cała reszta będą tylko się na to zgadzać... Już nawet pisać mi się o tym nie chce. Żenada. :?

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#21

Post autor: doktorfaustus1 » (sob) 03 mar 2007, 14:03

Pewne prace ruszyły - być może staną w miejscu (wszystko zależy od dalszej pracy Sejmeja), być może będą prowadzone dalej. Studio w stanie surowym już jest. Nowy newsroom na wykończeniu - czyli jednak coś się będzie musiało w tej kwestii zmienić.

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#22

Post autor: Poland » (pt) 23 mar 2007, 7:38

Teraz tylko jeszcze powprowadzać we wszystkich ośrodkach zmiany w serwisach oraz przygotować nową oprawę graficzną (dla Kuriera i TVP INFO)
Poland - Aktywnie najlepszy

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#23

Post autor: viper » (ndz) 22 kwie 2007, 19:36

Jeśli chodzi o oprawę dźwiękową: może skomponuje ją Krzysztof Aleksander Jańczak (m.in. "Studio Wschód").
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#24

Post autor: Poland » (sob) 05 maja 2007, 7:18

doktorfaustus1 pisze:Pewne prace ruszyły - być może staną w miejscu (wszystko zależy od dalszej pracy Sejmeja), być może będą prowadzone dalej. Studio w stanie surowym już jest. Nowy newsroom na wykończeniu - czyli jednak coś się będzie musiało w tej kwestii zmienić.
Nie wiesz jak jest na stan obecny bo mi wiadomo że już jest nowe logo dla TVP INFO.
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#25

Post autor: doktorfaustus1 » (sob) 05 maja 2007, 9:31

Logo to pryszcz w porównianiu z tym co jeszcze muszą zbudować, uruchomić, "naoliwić" etc. Moim zdaniem wszystko stoi w miejscu.

Martin
Niezły jeden
Posty: 1127
Rejestracja: (ndz) 26 mar 2006, 22:42
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#26

Post autor: Martin » (sob) 05 maja 2007, 11:43

A gdzie to nowe studio będzie? Na Placu Powstańców? W nowym budynku TVP na przeciwko starego? :>

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#27

Post autor: doktorfaustus1 » (sob) 05 maja 2007, 12:00

Na Pl. Powstańców - w pierwotnych założeniach (z czasów poprzedniego prezzesa) tymczasowe studio miało zostać uruchomione w newsroomie Wiadomości, a właściwie na jakimś starym dziedzińcu budynku PL. Powstańców, który miał być gruntownie przebudowany (już od jakiegoś czasu jest przeszklony i pełni rolę holu)

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#28

Post autor: viper » (pn) 07 maja 2007, 18:51

A czy gdzieś można zobaczyć to nowe logo? Na pewno jest utrzymane w takich barwach jak obecna oprawa TVP3 (bordo i czerń).
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#29

Post autor: doktorfaustus1 » (pn) 07 maja 2007, 20:56

Chyba jeszcze nie ma nowego znaku... Nie ma tez pewnie całej reszty zaplanowanych zmian...

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#30

Post autor: Poland » (wt) 08 maja 2007, 6:31

doktorfaustus1 pisze:Chyba jeszcze nie ma nowego znaku... Nie ma tez pewnie całej reszty zaplanowanych zmian...
Nowy znak jest tylko jeszcze jest w fazie prac (czyli zrobienie jego odpowiednika na ekran itp.).
Poland - Aktywnie najlepszy

ODPOWIEDZ