Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

TV4 (Czwórka)

Rozmowy o stacjach komercyjnych Polski, Europy i Świata.
Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

TV4 (Czwórka)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#1

Post autor: Poland » (pn) 16 paź 2006, 15:56

Ostatnio zaczyna się starać (wprowadza nowe pozycje) i dobrze ale niestety powtarzają z Polsatu np: taki Pensjonat pod różą lub Strażnika Teksasu.
Miała też stacja reaktywować Dziennik ale tak się niestało a szkoda :(
Ostatnio zmieniony (pn) 18 cze 2012, 18:29 przez Poland, łącznie zmieniany 2 razy.
Poland - Aktywnie najlepszy

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#2

Post autor: viper » (pn) 12 lut 2007, 21:07

Oto co wyczytałem w Wirtualnych Mediach:

"Big Brother" powraca do polskiej telewizji

Wątpię, że będzie sukces - TV4 ma przecież mały zasięg.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#3

Post autor: Poland » (wt) 21 sie 2007, 10:43

Uwaga weszło nowe logo TV4 ale oprawa jaką do niego zrobili opisze krótko : FATALNA !!
Logo przypomina szwedzkie TV4 i pioerwsze logo TV4 (4 z małym napisem "TV") oprawa natomiast się kupy nie trzyma (tylko ident był dobry) logo kręci sie jak TVP2 w swojej obecnej grafice.
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#4

Post autor: Poland » (wt) 21 sie 2007, 17:34

Cimoszenko pisze:
kisiel205 pisze:Logo przypomina szwedzkie TV4
O, jakie fajne :D Faktycznie, jak logo TV4, tylko oni maja okragle, a tu jest kwadratowe :D
Obrazek
Tylko dlaczego w jinglu reklamy reklamyja Indesit :>


Pytanie do autora tematu: czy mozna sie poprawiac na gorsze?
Dla zmyły jakby mieli okrągłe no to by się szwedzi wkurzyli.
Ciekawe jakie będą natomiast nowe pozycje w programie TV4 vel Czwórki.
Poland - Aktywnie najlepszy

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#5

Post autor: viper » (czw) 30 sie 2007, 20:22

Czy ktoś nagrał może fragmenty nowej oprawy graficznej? Nowe logo miałem okazję zobaczyć podczas mojej nieobecności na forum, ale całej oprawy nie.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#6

Post autor: Poland » (czw) 30 sie 2007, 21:03

Poland - Aktywnie najlepszy

scherbiass
Przeciętniak
Posty: 167
Rejestracja: (pn) 14 lis 2005, 20:54
Lokalizacja: Szczecin

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#7

Post autor: scherbiass » (pt) 31 sie 2007, 12:36

A to niespodzianka. Przypadkiem wiem o nowym logo. Niestety nie odbieram TV4 ale sprawdzę czy nadal tak jest. Co do jingli, to ten obrazek z 4 na tle chmurek... nosz kurde mole, świetny materiał na czołówkę nowego programu informacyjnego dla TV4 w który powinna sie jak najszybciej wyposażyć...


Dop.Przemek: Poprawiłem błędy i te "Dolary" :) Fajnie że wróciłeś :)
Ostatnio zmieniony (pt) 31 sie 2007, 14:20 przez scherbiass, łącznie zmieniany 1 raz.

kurosawa
Przeciętniak
Posty: 109
Rejestracja: (sob) 01 kwie 2006, 16:04

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#8

Post autor: kurosawa » (pt) 31 sie 2007, 13:56

Mnie się logo nie podoba... A co do kisiela - nie można sie "poprawić na lepsze". Polecam książkę od polskiego, a nie telewizor.

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#9

Post autor: Poland » (śr) 05 wrz 2007, 8:39

A ja wiem że można...
Dobrze że poprawiła ofertę programową i logo. Tylko czemu rano są powtórki BB ??
Poland - Aktywnie najlepszy

scherbiass
Przeciętniak
Posty: 167
Rejestracja: (pn) 14 lis 2005, 20:54
Lokalizacja: Szczecin

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#10

Post autor: scherbiass » (śr) 05 wrz 2007, 8:43

nie mozna poprawiac sie na lepsze...bo to tautologia.

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#11

Post autor: viper » (czw) 28 lut 2008, 20:56

Na świecie podobno jest dużo stacji TV z cyfrą 4 w nazwie. Np. holenderska RTL4.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#12

Post autor: michal » (pn) 18 paź 2010, 9:31

Wczoraj wieczorem natrafiłem na program "Chłopaki z taśmy". Prowadzący - coś okropnego. Sprawiał wrażenie skrajnie przegiętego homoseksualisty. Jego wygląd przemilczę. Czekałem na napisy końcowe, żeby się dowiedzieć co to za indywiduum. Marcin Szczygielski - partner Tomasza Raczka :)
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

Re:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#13

Post autor: michal » (śr) 20 lut 2013, 17:56

W tej chwili (do 19:00) jest emitowana na TV4 telenowela z napisami dla niesłyszących. Czy te napisy są wstawione przez nadawcę i nie da się ich ominąc czy jest to w opcji, z którą aktywowała moja kablówka? Dodam, że napis w dolnej linii jest praktycznie niewidoczny (widać tylko górną część linii), czyli musi być jakis błąd w ustawieniach. Ale po czyjej jest on stronie? Też tak macie? Proszę o sprawdzenie i napisanie.
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

Trzeciak
Master user
Posty: 2483
Rejestracja: (śr) 20 lip 2011, 20:25

Re: TV4 (Czwórka)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#14

Post autor: Trzeciak » (śr) 20 lut 2013, 18:20

Raczej wina po stronie kablówki, która od dekodera przesyła sygnał DVB-T - i sama wybiera preferencje sygnału.

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

Re: TV4 (Czwórka)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#15

Post autor: michal » (śr) 20 lut 2013, 18:42

A naziemnie analogowo nie ma tych napisów?
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

ODPOWIEDZ