-
-
0
zaloguj się, by polubić ten post
autor: janekpogwad » (czw) 19 sty 2012, 22:36
To, co się dzieje w KRRiT to przechodzi ludzkie pojęcie. To jest po prostu mafia i jedna wielka banda sprzymierzonych kolesi, których wypadałoby po kolei wysyłać na Księżyc. Oczywiście z rządem na czele.
Ale do rzeczy. Kanały takie jak Eska TV, Polo TV i ATM Rozrywka (gdzie na pewno znajdzie się miejsce na sprośne programy) nie powinny być nawet dopuszczone do konkursu. Któż o zdrowych zmysłach ogląda takie kanały, a przynajmniej te dwa pierwsze? Nikt. To są kanały-śmieci. Tak samo jak kompletnie niszowe TV6 i TV Puls 2, o którym wyłącznie "słyszano". Przecież to skandal. Tym samym zwolniłoby się miejsce aż dla 5 porządnych kanałów. Spokojnie można by dać jakiś konkurencyjny kanał komercyjny typu info24h, jakiś kanał sportowy z prawdziwego zdarzenia czy też jakiś dokumentalno-filmowy.
Nie widzę powodu, dla którego TV Trwam niemogłaby wejść do multipleksu. Tłumaczenia Lufta, o płynności finansowej i sugerowanie, że Trwam jej nie ma to jakaś groteska i kompromitacja jego osoby. Przecież gdyby tak nie było, to Trwam już też by nie było, albo wiecznie emitowałby jakieś telezakupy, jak Polonia 1. A jednak kanał "jakimś cudem" istnieje i emituje całkiem niezłe filmy dokumentalny, rozmowy wieczorne, np. z politykami i Informacje Dnia (tylko te 3 pozycje u nich oglądam). Tą ostatnią czasem oglądam, aby sobie wyrobić punkt widzenia i widać to, gdyż mimo wszystko reportaże dogłębnie pokazują sprawę, zresztą nie ona jedyna, bo w internecie aż roi się od różnych fajnych blogów normalnych publicystów.
W każdym bądź razie, myślę, że Trwam jest po prostu niewygodny dla rządu i dlatego nie pozwala mu wejść do MUXu, który co jak co, będzie dostępny dla wszystkich w Polsce, bez wyjątku. I tyle.
Jeszcze a propos TV Trwam, to w święta miał być wyemitowany dokument o 20 latach RM. Niestety przeoczyłem go, teraz nie mogę go nigdzie znaleźć, a sam zwiastun był już ciekawy. Mieli w nim wystąpić m.in. K. Ziemiec, M. Orłoś, P. Babiarz, K. Łaniewska, J. Staniszkis.
Jeszcze zdanie do Ani: nigdy nie osiągniesz normalności nie budując jej na doskonałych chrześcijańskich zasadach.