Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl
Lokalne stacje TV w waszych miejscowościach
- looser106
- Nie ma spustu
- Ośrodek: TVP3 Warszawa
- Kontakt:
Ewelina Górnik prowadzi również Wiadomości TTL, dokładnie z tego samego studia. Podkład z jingla waszych Informacji jest u nas w jinglu TTL, nowe wydania są w te same dni, a ten głos prezentujący na końcu info kontaktowe należy do Dawida Papugi, pracującego w Bełchatowie. Można powiedzieć, że TTL dość sobie to wszystko ułatwił 

"Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna
Głowy pustoszy komuna mentalna"
-
- Popisał/a już trochę
- Ośrodek: TVP3 Łódź
- Kontakt:
Za obydwie TV musi odpowiadać Vectra (z tego co wiem to jest właścicielem TTL)
http://www.youtube.com/user/Haello07 Wchodźcie i oglądajcie!
U mnie w mieście jedyny kanał lokalny to kanał planszowy kablówki. Jako że nie mam do niej dostępu, niewiele o nim wiem.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
Aleś ty gołosłowny.kisiel205 pisze:Mogę prosić o przekształcenie tego tematu w "Lokalne stacje TV" tak by można było w nim rozmawiać o TVS czy CSBTV ?

Z ciekawości sprawdziłem, jak wyglądają testy CSB TV. Spodziewałem się jakichś widoczków z Kaszub (gdzie ich nie brakuje), coś w stylu TVS, ale nieco się zawiodłem, bo na razie wyświetlane są plansze testowe (kolorowe paski, odcienie szarości x2 i animowany kwadrat). Na środku jest czarno-białe logo stacji w czarnym kwadracie, a w górnej części telewizora, na środku, znajduje się jakiś zegar, mierzący czas zapewne w milisekundach. Po jakimś czasie się zapętla. Wygląda to tak: <zdjęcie z Satkuriera>

Radio Kaszebe natomiast działa w najlepsze i nic w tym dziwnego, bo w eterze są już 6 rok, a przy okazji wszedły na satelitę. Co ciekawe na liście radio figuruje pod nazwą CSB Radio.
- looser106
- Nie ma spustu
- Kontakt:

TTL "konserwuje nadajnik" i to przez ponad 2 tygodnie (od piątku taka plansza widnieje). Zamiast powiedzieć po ludzku, że ekipa jedzie na wakacje, to oni takie kity wciskają

-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
Ile osób liczy ekipa TTL? Mogli chyba zrobić "emijsę" na dwie zmiany. Wszak muszą wykorzystać słabość TKB rozerwanej między "rodowitych", a "Radomsko"looser106 pisze:Obrazek
TTL "konserwuje nadajnik" i to przez ponad 2 tygodnie (od piątku taka plansza widnieje). Zamiast powiedzieć po ludzku, że ekipa jedzie na wakacje, to oni takie kity wciskająW zeszłe wakacje w ramach "konserwacji" puszczali przez 3 tygodnie powtórki swoich programów.
- looser106
- Nie ma spustu
- Kontakt:
Nawet nie zauważyłem, gratuluję spostrzegawczościmichal pisze:"EMIJSA"

- wielmożny pan prezes SołtysikHaello pisze: Ile osób liczy ekipa TTL? Mogli chyba zrobić "emijsę" na dwie zmiany.

- 2 operatoro-montażystów
- 3 dziennikarki (był jeszcze Dawid Papuga, co się zajmował polityką i jeden młody gość od sportu, ale ich od pewnego czasu nie widuję)
Czyli 5 osób i szef jak dobrze liczę.
"Radomsku" się odwidziała TKB, powrócili swojacy (i wszyscy żyli długo i szczęśliwieHaello pisze:Wszak muszą wykorzystać słabość TKB rozerwanej między "rodowitych", a "Radomsko"

http://www.ebelchatow.com.pl/content/view/8012/79/
-
- Nie ma spustu
Włocławska Telewizja Kujawy uruchomiła jakiś czas temu transmisję w internecie.
http://tvkujawy.pl/
Przyglądam się im i jak na lokalną stację a dokładniej kablówkową (jest jeszcze CW24) nie jest źle. Teraz leci ,,program reklamowy'' tzn. coś o urządzaniu mieszkania przy czym to jest kryptoreklama ,,Mrówki''.
Głównym serwisem tej stacji jest ,,Puls Miasta'' emitowany o 16.20. Ma on co najmniej dwóch prowadzących-jakąś kobietę i Andrzeja Kozińskiego (swoją drogą człowiek-orkiestra
gra na weselach, prowadzi pasma w Hicie, wydaje piosenki itd.).
Przyglądam się im i jak na lokalną stację a dokładniej kablówkową (jest jeszcze CW24) nie jest źle. Teraz leci ,,program reklamowy'' tzn. coś o urządzaniu mieszkania przy czym to jest kryptoreklama ,,Mrówki''.
Głównym serwisem tej stacji jest ,,Puls Miasta'' emitowany o 16.20. Ma on co najmniej dwóch prowadzących-jakąś kobietę i Andrzeja Kozińskiego (swoją drogą człowiek-orkiestra

d. YT:bartusgo
-
- Popisał/a już trochę
- Kontakt:
Tymczasem w Ostrowcu Świętokrzyskim już jakiś czas temu lokalna kablówka Telkonet została przejęta przez Vectrę, w związku z czym lokalny kanał zmienił nazwę na Ostrowiec TV (w skrócie O.TV). W czasie, gdy program nie jest emitowany, pojawia się taka plansza:

Czy czegoś wam to przypadkiem nie przypomina?

Czy czegoś wam to przypadkiem nie przypomina?

- looser106
- Nie ma spustu
- Kontakt:
W Bełchatowie wrze (przynajmniej w mediach, bo na ulicy rozmów na ten temat nie słychać), oczywiście w związku z wyborami. TTL zaproponował TKB współprowadzenie debaty kandydatów na prezydenta. TKB odmówiła, cyt. prezesa Sołtysika "z niewiadomych powodów" i postanowiła zorganizować coś swojego: każdego dnia, poczynając od poniedziałku, miał występować w wieczornym programie jeden kandydat. Szkopuł w tym, że jako ostatni, w sobotę, tuż przed ciszą wyborczą miał być to obecny prezydent miasta Marek Chrzanowski. Troje kandydatów, panowie Rozpara, Kubiak i Gryczka zorganizowali z tego powodu konferencję, która odbyła się i została wyemitowana przed chwilą na TTL-u. Gromy posypały się w stronę Dolsatu z racji rzekomej stronniczości. Oczywiście wszyscy wiedzą, że jest to prawda i TKB przedstawia Chrzanowskiego w dobrym świetle od wielu już lat. A co z tym czwartym chcielibyście się zapytać? Czwartym kandydatem jest obecny wiceprezydent, p. Mękarski z PO. PO jest koalicjantem, także chyba wszystko jasne ![cwaniak :]](./images/smilies/koles.gif)
Sama debata była zorganizowana tak jak większość programów TTL. Wybrali wnętrza z tragiczną akustyką, Kubiakowi w połowie programu popsuł się mikrofon no i program został urwany w pół zdania.
Ogólnie w TTL-u co chwila zmieniają się dziennikarze, przychodzą i odchodzą. Pełno jest usterek technicznych, w szczególności problematyczna jest permanentna pikselizacja obrazu, nieraz czarny ekran i głucha cisza na wiele godzin.
To taka wspominka ode mnie
![cwaniak :]](./images/smilies/koles.gif)
Sama debata była zorganizowana tak jak większość programów TTL. Wybrali wnętrza z tragiczną akustyką, Kubiakowi w połowie programu popsuł się mikrofon no i program został urwany w pół zdania.
Ogólnie w TTL-u co chwila zmieniają się dziennikarze, przychodzą i odchodzą. Pełno jest usterek technicznych, w szczególności problematyczna jest permanentna pikselizacja obrazu, nieraz czarny ekran i głucha cisza na wiele godzin.
To taka wspominka ode mnie

-
- Chipsy przyszły
- Ośrodek: TVP3 Bydgoszcz
- Kontakt:
ja uzupełnię tą informację:YT:bartusgo pisze:Włocławska Telewizja Kujawy uruchomiła jakiś czas temu transmisję w internecie.
Głównym serwisem tej stacji jest ,,Puls Miasta'' emitowany o 16.20. Ma on co najmniej dwóch prowadzących-jakąś kobietę i Andrzeja Kozińskiego (swoją drogą człowiek-orkiestragra na weselach, prowadzi pasma w Hicie, wydaje piosenki itd.).
- Tv kujawy emisję internetową ma od około 4 miesięcy, mimo że sam program istnieje już ponad 12 lat. po wprowadzeniu transmisji internetowej (odpowiedź na działania CW24) nastąpiła zmiana w sposobie emisji programu. Kiedyś program był emitowany tylko 2 razy dziennie o 17:30 (historycznie było o 17:15) oraz powtórka o 22:00 (historycznie było to o 21:30, 21:45) jakiś czas temu wprowadzona była dodatkowo powtórka o 9:15 dnia następnego połączona z przeglądem prasy na dany dzień. od czasu zmiany sposobu emisji na emisję ciągłą (cyklczna powtórka całego programu który trwa zwykle 1:30-2:30) godzina emisji godzina premierowej emisji przesuneła się na godzinę w okolicach 16:00
minusem emisji internetowej Tv Kujawy jest to że emisja ma to do siebie że zwykle co ok 3-5 dni zawiesza się na 1-2 dni.
CW24 też ma transmisję internetową: http://www.cw24tv.pl/ i ma ją od samego początku istnienia tej stacji. sama stacja istnieje nieco ponad rok. Miałem okazję widzieć pracowników (montarzyści, operatorzy kamer, dziennikarze) już 3 miesiące zanim stacja ruszyła z emisją. do tej pory nie widziałem sytuacji aby były przerwy w emisji internetowej tej stacji w przeciwieństwie do Tv Kujawy.
-
- Nie ma spustu
Jutro w ,,Dzień Dobry TVN'' druga, obok Burneiki gwiazda internetu Anno Domini 2011, czyli Rogers Cole-Wilson (przy okazji pozdrowienia dla pana pogodynka
) znany z prezentacji pogody w białostockiej TV Jard. Ta stacja już niejedną osobowosć medialną wykreowała z Kononem Barbarzyńcą na czele 

d. YT:bartusgo
W Szczecinie jest TV Pomerania. Nadaje internecie oraz w telewizjach kablowych - oprócz Szczecina także w Stargardzie, Mierzynie, Przecławiu, Kołbaskowie i Gryfinie, ale od jakiegoś czasu (tak gdzieś of dwóch miesięcy) chwalą się na pasku, że są dostępni także w Dąbrowie Górniczej i Sosnowcu. Ciekawe jaka tv kablowa ich dała tam do oferty. W sumie to nie ma tam zbyt wiele ciekawego, a co dopiero dla kogoś spoza regionu.
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!