Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

Polsat News

Rozmowy o stacjach komercyjnych Polski, Europy i Świata.
Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#31

Post autor: Poland » (pt) 30 maja 2008, 11:46

Masz racje. Coś tu jest pokręcone dla TV Biznes powinna być strzałka (zresztą taka była w ich pierwszym logo) a dla Polsatu News kula ziemska.
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
TinkiWinki
Przyjaciel
Posty: 1584
Rejestracja: (ndz) 17 cze 2007, 23:19

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#32

Post autor: TinkiWinki » (pt) 30 maja 2008, 22:49

Jak ktoś ma dobry wzrok to nie wypatruje Polsat News na monitorkach podczas Wydarzeń. :D Możliwe że na którymś jest obraz z tej wewnętrznej telewizji. Ja dostrzegłem tylko CNN :D
ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...

Awatar użytkownika
TinkiWinki
Przyjaciel
Posty: 1584
Rejestracja: (ndz) 17 cze 2007, 23:19

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#33

Post autor: TinkiWinki » (wt) 03 cze 2008, 20:13

Takie coś pojawiło się na satelicie
Obrazek
To już mogli wystartować 6 czerwca o 6 :D Taka fajna diabelska liczba. Już nie tylko TVN byłby dziełem szatana :x
ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...

Awatar użytkownika
polsat
Coś z niego/niej będzie
Posty: 229
Rejestracja: (śr) 16 sie 2006, 16:53

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#34

Post autor: polsat » (wt) 03 cze 2008, 20:30

A ja już wiem jak będzie wyglądało OFICJALNE logo Polsatu News... Podczas ,,Wydarzeń" mignęło ono w jednym materiale na mikrofonie :smile:

Logo wygląda mniej więcej tak (zdecydowanie więcej niż mniej :-P ):
Obrazek
http://www.voila.pl/332/zu14o/?1

Nie będzie pomarańczu jak spekulowała większość internautów, a granat w tarczy

wiemy już coraz więcej :D :D :D
STOP TVPiS!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
TinkiWinki
Przyjaciel
Posty: 1584
Rejestracja: (ndz) 17 cze 2007, 23:19

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#35

Post autor: TinkiWinki » (wt) 03 cze 2008, 20:58

Obrazek
ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#36

Post autor: Poland » (wt) 03 cze 2008, 21:11

Fajnie że tak będzie wyglądało logo tego kanału. Fajnie też to wyglądało by jakby takie same logo tylko z napisem Biznes było dla TV Biznes (wtedy już Polsat Biznes :D ) Ciekawe kiedy ruszy strona PN ??
Ostatnio zmieniony (wt) 03 cze 2008, 21:16 przez Poland, łącznie zmieniany 1 raz.
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
polsat
Coś z niego/niej będzie
Posty: 229
Rejestracja: (śr) 16 sie 2006, 16:53

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#37

Post autor: polsat » (wt) 03 cze 2008, 21:12

No to widzę że dużo zapamiętałem :smile: Tylko czcionkę ,,NEWS" troszkę pomyliłem.
STOP TVPiS!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#38

Post autor: Poland » (śr) 04 cze 2008, 12:42

Tak wygląda logo kanału na czysto (znalezione na dziennikarze.info) :
Obrazek
Poland - Aktywnie najlepszy

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#39

Post autor: viper » (śr) 04 cze 2008, 17:10

Bardziej pasowałaby do tego kula ziemska. To taki charakterystyczny element serwisów informacyjnych.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
TinkiWinki
Przyjaciel
Posty: 1584
Rejestracja: (ndz) 17 cze 2007, 23:19

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#40

Post autor: TinkiWinki » (śr) 04 cze 2008, 22:28

Zobaczymy jak to będzie wyglądało z resztą grafiki. Jedno jest pewne, logo będzie w lewym dolnym rogu :D U góry wskazywałoby niebo :D
ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...

kamil
Coś z niego/niej będzie
Posty: 308
Rejestracja: (wt) 10 kwie 2007, 14:24

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#41

Post autor: kamil » (czw) 05 cze 2008, 14:49

Stół podświetlany w kształcie strzałki, będącej na logo, ekran tylnoprojekcyjny i plazmy na ścianach - tak w skrócie wygląda studio kanału. Oto zdjęcia:

Obrazek

Polsat News będzie nadawany w technologii HD. :D
Więcej :arrow: http://www.medialink.pl/artykul/1001,Po ... dio,group4
Ostatnio zmieniony (wt) 22 lip 2008, 12:53 przez kamil, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#42

Post autor: Poland » (czw) 05 cze 2008, 15:24

Warto dodać że to studio będą też widzieć widzowie Polsatu bo stamtąd będą nadawane Wydarzenia (pewnie będą też równocześnie w Polsacie News).

Jak narazie podoba mi się ten Polsat News od każdej strony :P tylko czemu :
1. Nie rozpoczynają nadawania live o 5:30 lub 6:00 jak konkurencja
2. Czemu nie ujawniają pełnego układu ramówki ??
Poland - Aktywnie najlepszy

kamil
Coś z niego/niej będzie
Posty: 308
Rejestracja: (wt) 10 kwie 2007, 14:24

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#43

Post autor: kamil » (czw) 05 cze 2008, 15:34

Warto dodać że to studio będą też widzieć widzowie Polsatu bo stamtąd będą nadawane Wydarzenia
Nawet o tym nie pisałem, bo już każdy chyba wie - tak wielokrotnie było to zaznaczane.
Nie rozpoczynają nadawania live o 5:30 lub 6:00 jak konkurencja?
Ja osobiście opowiadam się za tym, by pasmo trwało z 2 godziny i było ciekawe, niż 4-5 godzinne u konkurencji, gdzie po obejrzeniu godzinę, człowiek czuje się bardzo znudzony.

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#44

Post autor: viper » (czw) 05 cze 2008, 16:08

Dla Wydarzeń będzie pewnie ten boczny stoliczek.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#45

Post autor: Poland » (czw) 05 cze 2008, 16:32

Tylko ciekawe czy Wydarzenia z nowego miejsca ruszą jednocześnie z PN ??
Poland - Aktywnie najlepszy

ODPOWIEDZ