Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

Polsat News

Rozmowy o stacjach komercyjnych Polski, Europy i Świata.
Awatar użytkownika
looser106
Nie ma spustu
Posty: 760
Rejestracja: (śr) 18 paź 2006, 15:51
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Warszawa
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#121

Post autor: looser106 » (pn) 01 wrz 2008, 11:19

Odkupi jakiś wojskowy złom, przemaluje i go i będzie się podniecać :x
"Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna
Głowy pustoszy komuna mentalna"

Awatar użytkownika
TinkiWinki
Przyjaciel
Posty: 1584
Rejestracja: (ndz) 17 cze 2007, 23:19

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#122

Post autor: TinkiWinki » (pn) 01 wrz 2008, 18:49

Gdyby TVP kupiła helikopter to PO na czele z TVN zrobiłoby z tego wielką aferę :D Coś by tam krzyczeli o misji, o likwidacji abonamentu a nawet TVP :D


Paweł Sikora, do niedawna TV Puls :D
Obrazek Obrazek Obrazek
ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...

Awatar użytkownika
polsat
Coś z niego/niej będzie
Posty: 229
Rejestracja: (śr) 16 sie 2006, 16:53

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#123

Post autor: polsat » (pn) 01 wrz 2008, 21:38

Witam! Może ktoś <w domyśle nasz drogi TinkiWinki :x > zrobić trochę capsów z ,,Poranku z Polsatem News" na Polsacie w paśmie od 8:00 do 9:00?? Byłbym wdzięczny :smile:
STOP TVPiS!!!!!!!!!!

Kpc21
Coś z niego/niej będzie
Posty: 336
Rejestracja: (pt) 01 sie 2008, 17:22
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#124

Post autor: Kpc21 » (pn) 01 wrz 2008, 23:17

Poranek z Polsat News był nadawany w Polsacie News w 16:9 i transmitowany w Polsacie 1 w 4:3. Efekt był taki, że przy łączeniach na żywo w Polsacie 1 było widać tylko prawą połowę prowadzącego program.
Poza tym belki były bez loga Polsat News, zegarka i paska informacyjnego, ale to chyba oczywiste.

Oprócz tego Polsat News zaczął dziś nadawanie pełnowymiarowych reklam. Jest gorzej niż w TVP Info ;).
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...

zielarz155
Popisał/a już trochę
Posty: 565
Rejestracja: (ndz) 04 maja 2008, 13:20
Lokalizacja: Z takiego zadupia, że nawet nie będę pisał ;P
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#125

Post autor: zielarz155 » (wt) 02 wrz 2008, 14:17

Poranek z Polsat News był nadawany w Polsacie News w 16:9 i transmitowany w Polsacie 1 w 4:3.
Z Wydarzeniami też tak robią.
Kpc21 pisze:Efekt był taki, że przy łączeniach na żywo w Polsacie 1 było widać tylko prawą połowę prowadzącego program.
Rzeczywiście, mogliby ten Poranek dopasować do formatu 4:3. W Wydarzeniach tak robią te okienka w łączeniach, że w 4:3 nie są ucięte, a w 16:9 jest koło nich trochę przestrzeni.

Kpc21
Coś z niego/niej będzie
Posty: 336
Rejestracja: (pt) 01 sie 2008, 17:22
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#126

Post autor: Kpc21 » (wt) 02 wrz 2008, 21:55

zielarz155 pisze:Z Wydarzeniami też tak robią.
Ale tylko w Polsacie 1. W Polsacie 2 już nie, tam jest w 16:9.

Wg mnie Wydarzenia w Polsacie 1 też powinny iść zmniejszone do 16:9, bo dochodzi do takiej sytuacji, że np. w czasie olimpiady mieli materiały w 4:3 (od jakichś zagranicznych stacji, bo TVP nie udostępniła im swoich materiałów). Żeby pasowały do 16:9 w Polsacie News musieli je przyciąć na dole i u góry. Potem Wydarzenia w Polsacie 1 znowu ucięli żeby je z powrotem dopasować do 4:3. Wyszedł zoom ;) Niezbyt dobrze mi się ogląda tak powiększony obraz.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#127

Post autor: michal » (wt) 09 wrz 2008, 9:16

Dzisiaj sobie po raz pierwszy obejrzałem fragmencik Poranka w Polsacie. Jaką funkcję w tym kanale pełni panna Popielewicz?

Na zakończenie pasma w Polsacie po pożegnaniu Bernatowicza i Popielewicz a nastepnie tyłówce jakaś pani bardzo zmysłowym głosem (podobnym do Anny Żurek z TVP Info) zapytała "Michałku jesteś?" :D
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

michalelk
Chipsy przyszły
Posty: 1
Rejestracja: (pt) 12 wrz 2008, 17:47

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#128

Post autor: michalelk » (pt) 12 wrz 2008, 17:52

Fajny helikopter w porównaniu do błękitnego 24.

Awatar użytkownika
TinkiWinki
Przyjaciel
Posty: 1584
Rejestracja: (ndz) 17 cze 2007, 23:19

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#129

Post autor: TinkiWinki » (pn) 02 lut 2009, 23:04

TinkiWinki pisze:Obrazek
Ten pan dwa dni temu zginą w wypadku helikoptera w Turcji.


PN czerpie wzory ze Sky News. Przedstawia informacje w postaci plansz. Pewnie to jeden z elementów ciecia kosztów. Teraz gospodarz pasma czyta również serwisy.
ObrazekObrazekObrazek
ʎuuɥoɾ s,ǝɹǝɥ
Jestem osobom żartobliwom ... a co do kobiet i mężczyzn ... ja lubię po prostu ludzi. A to że żartuję to po prostu dlatego żebyśmy wszyscy smutni nie chodzili ...

Haello
Popisał/a już trochę
Posty: 416
Rejestracja: (czw) 25 gru 2008, 17:40
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Łódź
Lokalizacja: Buczaczo
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#130

Post autor: Haello » (wt) 03 lut 2009, 17:42

Polsat News to solidna stacja. Najbardziej podoba mi się oprawa muzyczna. Najlepsza w całej polskiej TV.

Helikopter- podzielam zdanie loosera, ale bardziej przypomina mi jakiegoś starego Eurocoptera (tak prawdopodbnie nazywa się marka prod. helikoptery).

Ogólnie rzecz biorąc- lepsza od TVP Info, a gorsza od TVN24. Sporo brakuje jej do stacji Waltera.
http://www.youtube.com/user/Haello07 Wchodźcie i oglądajcie!

Awatar użytkownika
looser106
Nie ma spustu
Posty: 760
Rejestracja: (śr) 18 paź 2006, 15:51
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Warszawa
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#131

Post autor: looser106 » (wt) 03 lut 2009, 18:09

Haello pisze:przypomina mi jakiegoś starego Eurocoptera
Zgadłeś, bo ich helikopter został wyprodukowany przez Eurocopter Group
"Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna
Głowy pustoszy komuna mentalna"

kuba_lodz
Przeciętniak
Posty: 113
Rejestracja: (czw) 19 sty 2006, 14:49
Lokalizacja: Lodz
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#132

Post autor: kuba_lodz » (czw) 05 lut 2009, 21:24

PN czerpie wzory ze Sky News. Przedstawia informacje w postaci plansz. Pewnie to jeden z elementów ciecia kosztów. Teraz gospodarz pasma czyta również serwisy.
Też ostatnio zauważyłem, że wprowadzili breakfillery. Ciekawe urozmaicenie :)

A te serwisy informacyjne to powinni jakoś rozruszać, czasami są nudne jak flaki z olejem. Wyrobią się chłopy w ciągu roku.
:x

Kpc21
Coś z niego/niej będzie
Posty: 336
Rejestracja: (pt) 01 sie 2008, 17:22
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#133

Post autor: Kpc21 » (pt) 06 lut 2009, 20:06

Zagraniczne łączenia na żywo Polsat News realizuje często za pomocą wideokonferencji programem Skype :) Wtedy przy belce NA ŻYWO widać napis ŁĄCZENIE SKYPE. Łączenia te są chyba w 4:3 więc wyświetlane są w ramce.

Ciekawe, jak obraz ze Skype'a przerobili na pełny ekran.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...

zielarz155
Popisał/a już trochę
Posty: 565
Rejestracja: (ndz) 04 maja 2008, 13:20
Lokalizacja: Z takiego zadupia, że nawet nie będę pisał ;P
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#134

Post autor: zielarz155 » (pt) 06 lut 2009, 22:27

Kpc21 pisze:Zagraniczne łączenia na żywo Polsat News realizuje często za pomocą wideokonferencji programem Skype :) Wtedy przy belce NA ŻYWO widać napis ŁĄCZENIE SKYPE. Łączenia te są chyba w 4:3 więc wyświetlane są w ramce.
Kiedyś łączenia przez Skype widziałem w TVN24 :P A w TVP Info widziałem łączenie przez wideotelefon :-P
Kpc21 pisze:Ciekawe, jak obraz ze Skype'a przerobili na pełny ekran.
Może mają jakiś program do wyświetlania fragmentu ekranu komputera?? Nie wiadomo, w telewizjach mają różne rzeczy ;)

brk
Przeciętniak
Posty: 170
Rejestracja: (pt) 31 paź 2008, 17:57
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Katowice
Lokalizacja: Katowice

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#135

Post autor: brk » (sob) 07 lut 2009, 14:53


ODPOWIEDZ