Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

Studio LOTTO

Interesujące programy TV komercyjnych.
Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#16

Post autor: michal » (pt) 26 wrz 2008, 15:26

Totalizator Sportowy wypowiedział umowę z Polsatem zawartą w 1999 na produkcję i emisję "Studia Lotto". Losowania w Polsacie na dotychczasowych zasadach będą do końca 2009 roku. Co będzie potem muszą się zastanowić. W każdym razie z losowań na wizji na żywo nie zamierzają rezygnować i niewykluczone, że nadal wszystkie będzie w Polsacie, ale już na innych warunkach. Sytuacja obecna w porównaniu z 1999 rokiem tak się zmieniła, że aktualna formuła proponowana przez Polsat nie spełnia dostatecznie oczekiwań władz Totalizatora.

Informacje na ten temat przeczytałem w press.pl
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

Kpc21
Coś z niego/niej będzie
Posty: 336
Rejestracja: (pt) 01 sie 2008, 17:22
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#17

Post autor: Kpc21 » (pt) 26 wrz 2008, 23:13

Możliwe, że przeniosą je do innego kanału.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#18

Post autor: Poland » (sob) 27 wrz 2008, 10:57

Równie jest możliwe to że zostanie w Polsacie. Pewnie Totalizator jest za to wściekły na Polsat że ten przesuwa godziny emisji.
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
looser106
Nie ma spustu
Posty: 760
Rejestracja: (śr) 18 paź 2006, 15:51
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Warszawa
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#19

Post autor: looser106 » (sob) 27 wrz 2008, 11:19

Przesuwa? Ile razy natrafię na Lotto, to jest 22. Chyba że jakiś pojedynczy przypadek. Polsat tak jak kiedyś TVP pewnie chce coraz więcej za emisję. Jeśliby znów przenieśli, to niby gdzie? Do TVN-u? Tam koszta podobne, jeśli nie większe. :>
"Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna
Głowy pustoszy komuna mentalna"

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#20

Post autor: michal » (sob) 27 wrz 2008, 11:34

looser106 pisze:Polsat tak jak kiedyś TVP pewnie chce coraz więcej za emisję. Jeśliby znów przenieśli, to niby gdzie? Do TVN-u? Tam koszta podobne, jeśli nie większe. :>
Przestudiowałem trochę temat. Polsat za darmo udostepniał czas dla Totalizatora, ale w zamian budżet na kampanie reklamowe Totalizatora musiał w 75% trafiać do Polsatu. Co roku wydatki miały się zwiększać o 10% oraz uwzględniać wskaźnik inflacji (potem to zmienili i wzrost jest proporcjonalny do przychodów). Umowa po prostu 31 grudnia 2009 wygasa, a nie jest zrywana jak napisał Press. Gdyby zerwał Totalizator to jako odszkodowanie 100% wysokości budżetu reklamowego zaplanowanego do 2009 roku trzeba by było oddać Polsatowi. Umowę podpisał były prezes Totalizatora, który po odwołaniu znalazł zatrudnienie w Polsacie. Piękna układanka.

http://www.newsweek.pl/wydania/artykul. ... Wydanie=11
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#21

Post autor: Poland » (sob) 27 wrz 2008, 12:07

looser106 pisze:Przesuwa? Ile razy natrafię na Lotto, to jest 22. Chyba że jakiś pojedynczy przypadek. Polsat tak jak kiedyś TVP pewnie chce coraz więcej za emisję. Jeśliby znów przenieśli, to niby gdzie? Do TVN-u? Tam koszta podobne, jeśli nie większe. :>
A poza tym jest mniejszy zasięg. Jak już coś do powinno to iść do TVP. Poza tym to już któreś tam przesuwanie pory emisji po przed obecną porą czyli 22 losowanie było o min. 19:55,20:50,21:30 i 21:55
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
looser106
Nie ma spustu
Posty: 760
Rejestracja: (śr) 18 paź 2006, 15:51
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Warszawa
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#22

Post autor: looser106 » (sob) 27 wrz 2008, 14:13

michal pisze:Przestudiowałem trochę temat. Polsat za darmo udostepniał czas dla Totalizatora, ale w zamian budżet na kampanie reklamowe Totalizatora musiał w 75% trafiać do Polsatu. Co roku wydatki miały się zwiększać o 10% oraz uwzględniać wskaźnik inflacji (potem to zmienili i wzrost jest proporcjonalny do przychodów). Umowa po prostu 31 grudnia 2009 wygasa, a nie jest zrywana jak napisał Press. Gdyby zerwał Totalizator to jako odszkodowanie 100% wysokości budżetu reklamowego zaplanowanego do 2009 roku trzeba by było oddać Polsatowi. Umowę podpisał były prezes Totalizatora, który po odwołaniu znalazł zatrudnienie w Polsacie. Piękna układanka.
Skomplikowane dość :-P
kisiel205 pisze:Jak już coś do powinno to iść do TVP
Wracać tam, skąd przyszli?
Tak właściwie, to mają do wyboru Polsat, TVN i Jedynkę lub Dwójkę. Bo TV4 czy Puls... eee tam :]
kisiel205 pisze:losowanie było o min. 19:55,20:50,21:30 i 21:55
21:55 to nie taka wielka różnica, raptem 5 minut (nie mówię o tych 3 wymienionych przez ciebie wcześniej, pół godziny czy godzina to już coś)
"Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna
Głowy pustoszy komuna mentalna"

scherbiass
Przeciętniak
Posty: 167
Rejestracja: (pn) 14 lis 2005, 20:54
Lokalizacja: Szczecin

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#23

Post autor: scherbiass » (sob) 27 wrz 2008, 17:32

proponuje Tv Trwam :P:P:P

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#24

Post autor: Poland » (sob) 27 wrz 2008, 19:25

Raczej tylko TVP i Polsat. TVN odpada z powodu zasięgu (co mają zrobić czy co mieszkają np: na wsiach ??).
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#25

Post autor: michal » (sob) 27 wrz 2008, 20:10

kisiel205 pisze:Raczej tylko TVP i Polsat. TVN odpada z powodu zasięgu (co mają zrobić czy co mieszkają np: na wsiach ??).
Powiesić się.

Nie przesadzajmy. TVN jest jedną ze stacji o największym dostępie, nadawaną naziemnie, programy nie są niszowe czy monotematyczne, więc losowanie totolotka też by tam pasowało. Numery zawsze można sprawdzić w Telegazecie, internecie, jutrzejszej prasie, zadzwonić pod jakiś tam trzycyfrowy numer bądź poprosić osobę trzecią o oglądanie i przekazanie numerów. Ja jak kupię zakład to bardzo rzadko oglądam na żywo losowanie, bo po prostu nie żyję tym od momentu zakupu i zwyczajnie przegapiam i widzę, że wielu do tegotak podchodzi. Oczywiście fajnie czasem obejrzeć losowanie na żywo, ale wiem, że jakby co w każdej chwili te numery mam dostępne.
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

Awatar użytkownika
looser106
Nie ma spustu
Posty: 760
Rejestracja: (śr) 18 paź 2006, 15:51
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Warszawa
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#26

Post autor: looser106 » (ndz) 28 wrz 2008, 11:47

kisiel205 pisze:TVN odpada z powodu zasięgu (co mają zrobić czy co mieszkają np: na wsiach ?? ).
Że ty masz problem z odbiorem, to nie znaczy, że u wszystkich tak jest...
"Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna
Głowy pustoszy komuna mentalna"

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#27

Post autor: Poland » (ndz) 28 wrz 2008, 18:34

Brałem pod uwagę zasięg na nadajnikach naziemnych. Kablówki i Platformy nie wchodzą w grę.
Poland - Aktywnie najlepszy

Kpc21
Coś z niego/niej będzie
Posty: 336
Rejestracja: (pt) 01 sie 2008, 17:22
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#28

Post autor: Kpc21 » (ndz) 28 wrz 2008, 19:01

michal pisze:TVN jest jedną ze stacji o największym dostępie
Nie powiedziałbym. U mnie (woj. łódzkie) TVN odbiera najgorzej. Co prawda ma 10 razy większą moc nadawania od TV Puls, ale nadajnik swój ma na budynku, kojarzonym przez większość osób z TVP (do TVP naprawdę należy przybudówka od strony ul. Narutowicza). Puls nadaje z miejsca, skąd nadaje większość kanałów, czyli z komina Elektrociepłowni EC-4.

Nadajniki TV w woj. łódzkim:
TVP1 - kanał 7 - wieś Zygry na południe od Łodzi - 80 kW
TVN - kanał 21 - wieżowiec przy ul Sienkiewicza (przylegająca siedziba TVP) - 10 kW
TVP2 - kanał 32 - Elektrociepłownia EC-4 - 200 kW
TVP Info/TVP Łódź - kanał 43 - Elektrociepłownia EC-4 - 50 kW
Polsat - kanał 49 - Elektrociepłownia EC-4 - 100 kW
TV4 - kanał 56 - Elektrociepłownia EC-4 - 10 kW
TV Puls - kanał 59 - Elektrociepłownia EC-4 - 1 kW
Poza tym istnieją jeszcze w kilku miastach nadajniki małej mocy, do 1 kW.

Odbiór kanałów natomiast u mnie jest w takiej kolejności:
1. TVP2
2. TVP Info/TVP Łódź
3. Polsat
4. TV4
5. TV Puls
6. TVP1
7. TVN
Oprócz tego dość dobrze odbieram tyłem anteny TVP1 z Łazów na południe od Warszawy. Antena niezbyt dobra - szerokopasmowa tzw. siatkowa.

Więc prędzej Toto-Lotek wróci do TVP2 niż zostanie przeniesiony do TVN-u, który dysponuje głównie ndajnikami małej mocy w dużych miastach.
PcForum.eu - Bo IT to nasza pasja!
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...

Awatar użytkownika
looser106
Nie ma spustu
Posty: 760
Rejestracja: (śr) 18 paź 2006, 15:51
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Warszawa
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#29

Post autor: looser106 » (pn) 29 wrz 2008, 14:14

Moja śp. ciotka Eugenia która mieszkała pod Bełchatowem (5 km. na północ dokładnie) miała zainstalowaną tylko prostą antenę siatkową, a jednak TVN odbierał jej dobrze. A przecież to prawie 50 km od Łodzi :>
"Bo prawda jak mówią jest bardzo banalna
Głowy pustoszy komuna mentalna"

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#30

Post autor: viper » (pn) 29 wrz 2008, 16:10

Ciekawe, co w Studiu Lotto robi jeszcze Daniel Wieleba... Ostatnio podśpiewywał sobie "Gdybym był bogaczem" i zaprezentował do tej piosenki choreografię.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

ODPOWIEDZ