Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

Studio, scenografia, oprawa

Sztandarowy serwis telewizyjnej Jedynki. Główne wydanie codziennie o 19:30.
viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#31

Post autor: viper » (śr) 19 wrz 2007, 18:01

A czy TVP stać na zmianę dekoracji co roku? Włoska Rai Uno trzyma to samo studio TG1 przez 7 lat i nie śpieszą się...
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#32

Post autor: doktorfaustus1 » (śr) 19 wrz 2007, 18:12

TVP zapewne mysli o drobnej modyfikacji, a nie pełnej przebudowie scenografii. Już rok temu mówili, że w związku z duża konukrencją, nowymi rozwiązaniami etc programy informacyjne będą miały częste "liftingi" :)

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#33

Post autor: viper » (czw) 20 wrz 2007, 18:50

I tak publiczna telewizja nie będzie nigdy konkurencją dla stacji komercyjnych. Obecnie chyba też nie jest to żadna konkurencja, bo konkurowanie oznacza jednoczesne istnienie 3 cech:

- działanie na tym samym obszarze
- produkcja podobnego towaru
- próba przekonania do towaru tego samego odbiorcy.

Jeśli porównamy TVP z Polsatem czy TVN, to widać na pewno, że odbiorcy są całkiem różni ;)
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Dam
Chipsy przyszły
Posty: 51
Rejestracja: (ndz) 16 wrz 2007, 17:42

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#34

Post autor: Dam » (ndz) 30 wrz 2007, 13:23

Studio się chyba już zmienia, bo Wiadomości o 13 zaczęły się tak jakby miały być nadawane z news roomu, było bez zjazdu kamery na prowadzącego. Fajnie bo to studio było już takie nudneeeeeeeeee

scherbiass
Przeciętniak
Posty: 167
Rejestracja: (pn) 14 lis 2005, 20:54
Lokalizacja: Szczecin

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#35

Post autor: scherbiass » (ndz) 30 wrz 2007, 13:33

Mysle ze nie ma potrzeby zmian studia co chwile. chodzi o to by nabic portfele znajomym ktorzy specjalizuja sie w scenografiach, grafikach itp. TVP swego czasu przez 5 lat trzymala sie w wiadomosciach jednej oprawy z drobniusienkimi zmianami i zle nie bylo.

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#36

Post autor: doktorfaustus1 » (ndz) 30 wrz 2007, 15:22

Zapewne tym razem również zostaną wprowadzone drobne poprawki - np zmienione zostaną sposoby kadrowania, być może poprawią grafikę i kolorystykę stduia. Dużych zmian się nie spodziewam, ale podobno ma być dynamiczniej.

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#37

Post autor: viper » (ndz) 30 wrz 2007, 19:28

No, grafikę mogliby nieco zmodyfikować. Szczególnie belki - mają 2 paski, a napisy przeważnie ładują tylko na jeden i to Caps Lockiem (łączenia z reporterami).
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

scherbiass
Przeciętniak
Posty: 167
Rejestracja: (pn) 14 lis 2005, 20:54
Lokalizacja: Szczecin

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#38

Post autor: scherbiass » (pn) 01 paź 2007, 15:14

Dzisiaj o 15.oo nadali \\' WIADOMOŚCI z blue boxa. Nie ogladalem od poczatku, ale od razu widac bylo ze dziwacznie tlo prezentuje sie za Kalickim. Skonczyly sie taka tylowka jak w serwisach KcH... Pewnie dzisiaj juz zmiany.

Awatar użytkownika
Przemek
Przyjaciel
Posty: 2266
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#39

Post autor: Przemek » (pn) 01 paź 2007, 20:34

Wiadomości są ze studia Panoramy- Wysocka siedziała za stołem "P" ale była tak kadrowana że nie było widać scenografii. Dziś W również z Kijowa/Warszawy.

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#40

Post autor: doktorfaustus1 » (pn) 01 paź 2007, 21:16

Nowy lifting dopiero jutro o 19.30 - kurczę, do 20.00 nie ma mnie w domu, więc uprzejmię proszę o sporą dawkę informacji i jakieś zdjęcia :x Inaczej posypią się bany :x :x

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#41

Post autor: Poland » (pn) 01 paź 2007, 21:16

Ale ja tam widziałem jakieś kropki w tym blue boxie...
Poland - Aktywnie najlepszy

Dam
Chipsy przyszły
Posty: 51
Rejestracja: (ndz) 16 wrz 2007, 17:42

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#42

Post autor: Dam » (pn) 01 paź 2007, 22:10

doktorfaustus1 pisze:Nowy lifting dopiero jutro o 19.30 - kurczę, do 20.00 nie ma mnie w domu, więc uprzejmię proszę o sporą dawkę informacji i jakieś zdjęcia :x Inaczej posypią się bany :x :x
Skąd wiesz, że jutro ????

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#43

Post autor: viper » (pn) 01 paź 2007, 22:22

Przemek, a skąd wiesz, że Wiadomości były nadawane ze studia Panoramy? Jakoś nie zauważyłem, żeby były te same ekrany w tle.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

znmarcin
Chipsy przyszły
Posty: 39
Rejestracja: (pn) 28 maja 2007, 19:12

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#44

Post autor: znmarcin » (pn) 01 paź 2007, 22:37

Czy ktoś ma potwierdzone informacje

- kiedy wystartują odświeżone '//
- z którego były nadawane dzisiejsze ''//
- czy będzie to poważna zmiana czy tylko kosmetyka

?? ?? ??

:)

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#45

Post autor: Poland » (wt) 02 paź 2007, 8:04

viper pisze:Przemek, a skąd wiesz, że Wiadomości były nadawane ze studia Panoramy? Jakoś nie zauważyłem, żeby były te same ekrany w tle.
Chyba dlatego dzisiaj bo się skończyły wybory na Ukrainie...
Poland - Aktywnie najlepszy

ODPOWIEDZ