Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

TVP SZCZECIN

Jesteś u siebie! Kanał wspólny 16 ośrodków regionalnych, z pasmami lokalnymi.
Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#31

Post autor: Poland » (sob) 17 lis 2007, 8:20

Tu się zgadzam jak w stronę TVP INFO to w stronę TVP INFO. Fajnie jakby zmienili czołówkę na taką jak jest w Serwisie Informacyjnym.
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
Przemek
Przyjaciel
Posty: 2266
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#32

Post autor: Przemek » (sob) 17 lis 2007, 13:21

Beznadziejne to studio :/ Skąd oni mają kasę na tak częste zmiany scenografi??

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#33

Post autor: Poland » (sob) 17 lis 2007, 18:08

Jak to skąd z Abonamentu :x . Co do Studia to przypomina mi ono publicystyczne studio TVP na Świętokrzyskiej.
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#34

Post autor: doktorfaustus1 » (śr) 05 gru 2007, 13:22

Ośrodek TVP w Szczecinie zamieniścił na swoich stronach zdjęcia nowej scenografi. Moim zdaniem wygląda całkiem przyzwoicie i na pewno lepiej od poprzedniej.

Obrazek

Obrazek

Rolus
Chipsy przyszły
Posty: 9
Rejestracja: (wt) 28 sie 2007, 11:36
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#35

Post autor: Rolus » (pn) 10 gru 2007, 23:39

Doszły mnie słuchy od sąsiada , ktory pracuje w szczecińskim OTVP, że "Kronika" po nowym roku zmieni czołówke oraz grafikę.. Podobno ma być bardziej profesjonalna od tej aktualnej.. :]

ojej
Chipsy przyszły
Posty: 8
Rejestracja: (wt) 02 paź 2007, 16:53
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#36

Post autor: ojej » (ndz) 13 sty 2008, 15:10

Identycznie będzie wyglądało nowe studio Serwisu Info :-) (Identyczny stół, widok na Warszawę)

Awatar użytkownika
Przemek
Przyjaciel
Posty: 2266
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#37

Post autor: Przemek » (ndz) 13 sty 2008, 16:04

No nie wiem. Serwis będzie nadawany z newsroomu. Będą 3 stoły- 1 osoby pulpit, 2 osoby stół - ten co w przejściowym studiu- do serwisów i 3 osobowy np. do minęła 20 (taki jak na zdj. ze Szczecina).

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#38

Post autor: doktorfaustus1 » (ndz) 13 sty 2008, 17:33

Nie będzie widoku na Warszawę - wstępny projekt zaklada ukazanie newsroomu z jednej stron, z przeciwnej ma byc ścana z monitorów plazmowych.

Rolus
Chipsy przyszły
Posty: 9
Rejestracja: (wt) 28 sie 2007, 11:36
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#39

Post autor: Rolus » (śr) 16 kwie 2008, 20:20

Nie wiecie moze kiedy KRONIKA zmieni swoja grafike i czolowke...? Ja uwazam ze ta obecna jest juz nudna i malo profesjonalna...

Rolus
Chipsy przyszły
Posty: 9
Rejestracja: (wt) 28 sie 2007, 11:36
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#40

Post autor: Rolus » (ndz) 27 kwie 2008, 19:19

i stalo sie czołówka KRONIKI przeszla maly "lifting"... Jest OK ale spodziewalem sie czegos wiecej...

erkk
Chipsy przyszły
Posty: 49
Rejestracja: (sob) 06 wrz 2008, 21:21

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#41

Post autor: erkk » (sob) 06 wrz 2008, 21:33

Jesienią zaszły zmiany w ramówce. W dni powszednie ponownie "Kronikę" prowadzi jeden prezenter, a także nie ma "Obrazu dnia", który miał powrócić po wakacjach.

Pamiętam, jak z okazji chyba 15 urodzin "Siódemki" rok temu (w marcu) po wieczornej "Kronice" nadali program "Z archiwum Telewizji Szczecin" zawierający dawne czołówki i wpadki. Były w nim m.in. dwie dawne czołówki "Kroniki" oraz prowadzący. Na pierwszej wyświetlały się po kolei kolorowe województwa (szczecińskie, koszalińskie, słupskie i pilskie). W studiu było ciemne tło. Jedynie były chyba dwie wielkie plansze ze zdjęciami portu (?), a prezenter zapomniał, jak się nazywa współprowadząca :D . Druga czołówka była bardziej 3D. Najpierw pojawiały się województwa "dolatywał" napis "Kronika", a województwa zostały zastąpione zaokrąglonymi paskami i czerwonym kołem. Było to chyba wydanie z 8.00 albo 17.05, bo było tłumaczenie na język migowy. Czy może ktoś z okolic Szczecina ma te fragmenty, albo jakieś inne historyczne czołowki i studia nagrane?

Sedina
Chipsy przyszły
Posty: 2
Rejestracja: (ndz) 04 kwie 2010, 11:12

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#42

Post autor: Sedina » (ndz) 04 kwie 2010, 12:07

Czy ktos wie jakie jeszcze niespodzianki szykowane sa dla nas w ramowce? Ja sie juz po prostu gubie... Nie ma Obrazu Dnia i w ogole hm.. no jakos tak ... ubogo...

erkk
Chipsy przyszły
Posty: 49
Rejestracja: (sob) 06 wrz 2008, 21:21

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#43

Post autor: erkk » (śr) 07 kwie 2010, 15:10

Obraz dnia jest normalnie. Mało tego. Z (chyba) urlopu macierzyńskiego wróciła Magdalena Stankiewicz. Tak swoją drogą ciekawe czy jakieś zmiany planują na 50-lecie TVP Szczecin.

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#44

Post autor: michal » (ndz) 16 maja 2010, 22:35

TVP Szczecin nie włączyła się na 22:30 na program ogólnopolski - zamiast Info Serwisu nadal lecą jakieś walki bokserskie... Mam nadzieję, że na "Nieparzystych" się włączą :/

Co ciekawe jest to dozwolone od lat 16. Czyli w takim razie boksu nie można puszczać przed 20:00. Ciekawe co się dzieje, gdy polski bokser zdobywa medal przed 20:00 ;)

EDIT 23:15

No to dziś mam z głowy wieczorną TVP Info. Właśnie skończyła się walka o jakies mistrzostwo, która trwała chyba 20 minut, i zaczęła następna. Dziadostwo!

EDIT 23:45

O godzinie 23:30 skończył się boks, o 23:30 zaczął się program "Między Odra a Renem" z paskiem informacyjnym z aktualną godziną, potem program "Nasze archiwum", zwiastuny i "Bez komentarza" w ramach pauzy na przełączenie do TVP Info. Przełączono się o 23:48 w trakcie trwania bloku reklamowego po "Nieparzystych".
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#45

Post autor: michal » (pn) 09 sie 2010, 10:23

Wczoraj w niedzielę od 19:00 była w TVP Szczecin transmisja meczu Pogoń - KSZO, ale wg Telegazety od 20:00 mał być normalny program ogólnopolski. Oczywiście była to pomyłka. Ktoś zapomniał, że mecz trwa 45+15+45. Na program ogólnopolski musieli się włączyć ok. 21:00. Na pewno nie wyemitowali Kawalerii Powietrznej z godz. 20:00. A czy TVP Kielce jako region zainteresowany ten mecz transmitowała?

Z kolei w sobotę około 19:20 miała miejsce burza nad Warszawą, która spowodowała zamieszanie w odbiorze w telewizjach kablowych. U mnie w skromnym pakiecie 20 kanałów, który posiadam przestały być emitowane wszystkie kanały Polsatu, Superstacja, Travel, Tele5, ITV, ReligiaTV, a także TV Polonia. Były w zamian czarne plansze, belki z nazwą programu i aktualnym programem (TV4, ReligiaTV), belki "szukam sygnału" (Polsat, Polsat2, Polsat News, Superstacja, Travel) lub inne plansze czasami idiotycznej treści np. "ten kanał nie jest w Twoim abonemencie" (Polsat Cafe) czy "Sorry, this programme is unavailable" (TV Polonia). A skoro problemy miała TV Polonia to także TVP Info. O 19:20 nadawany jest program lokalny. TVP Szczecin po nieudanej próbie przełączenia po widoku z Łasztowni nadawała kilka minut reportaż "Bez komentarza" i połaczyła się dopiero o 19:33 na trwającą już prognozę pogody. Jednakże o tej godzinie problemy ustąpiły tylko w przypadku TVP, pozostałe kanały pojawiać się zaczęły później - około 19:45/19:50.
Ostatnio zmieniony (czw) 01 sty 1970, 1:00 przez michal, łącznie zmieniany 1 raz.
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

ODPOWIEDZ