Forum archiwalne. Bieżąca dyskusja o mediach dostępna na forum.media2.pl, archiwalne materiały wideo na tv.janpogocki.pl

"Teleexpress" w nowej scenografii

Forum jednego z najstarszych programów informacyjnych w Polsce.
Awatar użytkownika
michal
Administrator
Posty: 9097
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 16:18
Płeć: Mężczyzna

"Teleexpress" w nowej scenografii

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#1

Post autor: michal » (śr) 08 lut 2006, 1:51

"Teleexpress" w nowej scenografii

Od połowy roku program informacyjny "Teleexpress" będzie emitowany w nowej scenografii.

Zmiany związane są z 20. rocznicą istnienia programu, która przypada na czerwiec.

"Planujemy również tournee naszego zespołu po Polsce. Będziemy nadawali z różnych miejsc, powstaną reportaże związane z rocznicą" - powiedziała Dorota Warakomska z TVP.

Wszystkie wydarzenia związane z rocznicą odbędą się późnym latem, po telewizyjnych transmisjach rozgrywek Mistrzostw Świata w piłce nożnej, które ruszają w czerwcu.

Żródło: http://wirtualnemedia.pl/document,,6847 ... rafii.html
STANOWCZE "NIE" LISIEJ PROPAGANDZIE!

Awatar użytkownika
ArO
Przyjaciel
Posty: 827
Rejestracja: (wt) 01 mar 2005, 0:57
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#2

Post autor: ArO » (śr) 08 lut 2006, 2:03

Nie wiem czy sie cieszyc czy się bać. :lol: Mam nadzieję, że scenografii nie popsują. Jeśli Teleexpress przyjedzie na Śląsk i będzie to gdzieś blisko to z wielką chęcią pojade zobaczyć jak to wygląda na żywo. :)

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#3

Post autor: doktorfaustus1 » (śr) 08 lut 2006, 9:22

Teraz będą mieli więcej spraw na głowie. Ehhh Ale dobrze, że w jakiś sposób dbają o ten program. Szkoda, że losy innego mają głęboko w du...
Myślałem właśnie, że na 20 urodziny zrobią coś extra i dadzą nową oprawę. To miło.

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#4

Post autor: viper » (czw) 09 lut 2006, 13:43

Ciekawe, czy wraz ze scenografią zmieni się czołówka, ale chyba zostanie taka sama (pociąg). Muzyka na pewno też - jest bardzo charakterystyczna.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
Ania
Przyjaciel
Posty: 5544
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 14:53
Lokalizacja: Roswell :)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#5

Post autor: Ania » (czw) 09 lut 2006, 14:28

"Planujemy również tournee naszego zespołu po Polsce. Będziemy nadawali z różnych miejsc, powstaną reportaże związane z rocznicą"
Super :D:D mam nadzieje ze zawitaja w moje okolice :]
Co do scenografii to się tego obawiam :lol:
^@^
Obrazek

viper
Master user
Posty: 2209
Rejestracja: (śr) 16 lis 2005, 15:33
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#6

Post autor: viper » (ndz) 02 lip 2006, 17:41

Nowa scenografia miała być gotowa na 20-lecie Teleexpressu. Może nie przygotowano jej na czas... Ale chętnie zobaczyłbym program w nowych dekoracjach już we wrześniu, kiedy TVP wprowadzi nową ramówkę.
Telewizja publiczna jaka jest, każdy widzi...

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#7

Post autor: doktorfaustus1 » (ndz) 02 lip 2006, 17:51

Może Bronek stwierdził, że nowe studio jest "Be" i dlatego mamy starą scenografię. Kto wie - może brakowało mu kaczych elementów :x

Awatar użytkownika
Poland
Niezły jeden
Posty: 1569
Rejestracja: (śr) 10 maja 2006, 18:15
Płeć: Mężczyzna
Ośrodek: TVP3 Kraków
Lokalizacja: Trzciana (powiat bocheński)
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#8

Post autor: Poland » (czw) 06 lip 2006, 22:30

Już kumam ! podczas gdy teleekspress ruszy w polske ludzie wezmą się za studio :]
Poland - Aktywnie najlepszy

Awatar użytkownika
ArO
Przyjaciel
Posty: 827
Rejestracja: (wt) 01 mar 2005, 0:57
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#9

Post autor: ArO » (czw) 06 lip 2006, 22:35

To jednak ruszą w Polske? Myslałem,z e ebdzie tylko Dzień Teleexpressu w Sopocie. Nie pisali chyba nic ostatnio o tych wyjazdach w Polske. Fajnie gdyby to wypaliło.

Awatar użytkownika
Przemek
Przyjaciel
Posty: 2266
Rejestracja: (sob) 26 lut 2005, 15:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#10

Post autor: Przemek » (wt) 29 sie 2006, 19:56

W głównym wydaniu "Wiadomości" poinformowano że zmiany będa w studiach 'Wiadomości" oraz "Teleexpressu" :)

Martin
Niezły jeden
Posty: 1127
Rejestracja: (ndz) 26 mar 2006, 22:42
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#11

Post autor: Martin » (wt) 29 sie 2006, 20:06

A więc Teleexpressu też? :szok: A już sądziłem, że tego studia nie będzie.

Awatar użytkownika
ArO
Przyjaciel
Posty: 827
Rejestracja: (wt) 01 mar 2005, 0:57
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#12

Post autor: ArO » (wt) 29 sie 2006, 20:46

Napisałem już w wątku o Wiadomościach, ze dziś był Teleexpress z blue boxu. Podejrzewałem, że robią nowe studio. :)

Awatar użytkownika
doktorfaustus1
Przyjaciel
Posty: 3145
Rejestracja: (ndz) 27 lut 2005, 9:37

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#13

Post autor: doktorfaustus1 » (wt) 29 sie 2006, 20:47

Przemku poinformowali i dodali, że od poniedziałku Teleexpress będzie nadawany z przebudowanego i odświeżonego studia Wiadomości. Ciekawe co oni wymyślili. Studio Wiadomości jest duże - może wsadzą ich do jakiegoś kąta. Np do tej pory nie pokazali wszystkiego co zrobiła Kujszczyk - tylko na zdjęciach.

Awatar użytkownika
ArO
Przyjaciel
Posty: 827
Rejestracja: (wt) 01 mar 2005, 0:57
Kontakt:

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#14

Post autor: ArO » (wt) 29 sie 2006, 21:02

Boje się tylko, że coś popsują. Teleexpress z wielkiego studia Wiadomości? Przecież to nie pasuje do tego programu. Od lat program kojarzy się z monitorami za prowadzącym.

Grzesioo
Przyjaciel
Posty: 2999
Rejestracja: (śr) 19 paź 2005, 13:50

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

#15

Post autor: Grzesioo » (wt) 29 sie 2006, 21:08

Może w tle za prowadzącym Wiadomości będzie jakaś ściana z monitorów (może to wyglądać jak serwisy w TVN24 :D) a przy okazji bedzie wykorzystywana do Teleekspresu.

ODPOWIEDZ